Frokostmøder – et redskab til at styrke kerneopgaven

Få gratis opskrift og redskab til at styrke arbejdet med kerneopgaven

Her på siden finder du en nemt opskrift på, hvordan afdelingen kan styrke arbejdet med kerneopgaven og et link til redskabet “Frokostmøder om kerneopgaven“.

Tal om kerneopgaven

For at kerneopgaven kan være et pejlemærke for jeres opgaveløsning, er det vigtigt at skabe en arbejdskultur, hvor medarbejderne taler om kerneopgaven.

En måde at formalisere denne samtale på er ”Frokostmøder om kerneopgaven”. Modellen går ud på at medarbejderne spiser frokost sammen 2 og 2 mens de taler om, hvad kerneopgaven betyder for deres opgave løsning og deres samarbejde.

 Meningen bag Frokostmøder er

 • at fastholde og udvikle fælles forståelse af kerneopgaven
 • at blive bedre til at løse kerneopgaven
 • at styrke samarbejdet om at leve  op til kerneopgaven
 • at styrke den enkelte medarbejders forståelse af og ansvar for kerneopgaven

Varighed

1 time og 50 minutter

Proces og ramme for Frokostmøder om kerneopgaven

Sådan gør du

Forberedelse

 • Du kopierer invitationer til Frokostmøder, så der er 2 stk. til hver medarbejder. Udskriv på begge sider af papiret, så du får et kort med en invitation på den ene side og spørgsmål på den anden.

Personalemøde – introduktion

 • Du præsenterer modellen på et personalemøde og fortæller at hver medarbejder skal holde 2 Frokostmøder med 2 forskellige kollegaer, hvor de skal tale om er løsningen af kerneopgaven og hvordan de samarbejder om den. De finder inspiration til samtalen på bagsiden af invitationen.
 • Du udleverer til hver medarbejder 2 kort med invitationer til Frokostmøde om kerneopgaven.
 • Det er vigtigt, at du får skabt opbakning til, at Frokostmøder er en god ramme for samtalen om at leve op til og samarbejde om kerneopgaven.

Frokostmøde

 • Medarbejderne udfylder 2 invitationer til Frokostmøde og giver videre til de 2 kolleger, han/hun gerne vil holde frokost med. Medarbejderne vælger selv, hvem de ønsker at invitere til Frokostmøde.
 • Medarbejderne medbringer invitationen til Frokostmødet og bruger spørgsmålene på bagsiden som ramme for dialogen på Frokostmødet.

Individuel refleksion

 • Efter hver frokostmøde bruger medarbejderen 5 minutter på at notere egne refleksioner: Hvad blev jeg opmærksom på? Hvilke ideer har jeg til at styrke opgaveløsningen og samarbejdet om kerneopgaven.

Personalemøde – opsamling

 • Du samler efter Frokostmøde-perioden (fx 14 dage) op på et personalemøde: Hvad gav det jer at holde Frokostmøder? Hvad blev I opmærksomme på i forhold  vores kerneopgave og samarbejde om den? Hvilke ideer til forbedringer er kommet frem på  møderne?

Hent gratis fil med frokostkort til print

Klik her og få en PDF-fil med Frokostmøde-kortene. Du skal printe på begge sider af papiret og derefter klippe kortene ud. Frokostmøde-kortene må kun bruges til eget forbrug i egen afdeling og virksomhed.

På den ene side af Frokostmøde-kortene er der en skabelon med  invitation til Frokostmøde og på den anden side er der 6 spørgsmål, medarbejderne kan bruge som ramme og inspiration til dialogen på Frokostmødet.

God fornøjelse!

Køb Frokostmøde-kort med 20 % rabat

Du kan også købe de originale Frokostmøde-kort i webshoppen. Skriv ”Frokost 20” i bemærkningsfeltet, når du bestiller kortene, og få 20 % rabat på kortene.

Hjælp til at styrke kerneopgaven?

Jeg, Jeanette Hallundbæk har i mere end 20 år arbejdet professionelt med at udvikle organisationer og deres medarbejdere. Jeg er især meget optaget af, at organisationer har en klar mission og kerneopgave og at der er skabt commitment til den.

Jeg gennemfører workshops og lederforløb i både offentlige og private virksomheder, hvor der er fokus på

Jeg kommer gerne forbi til et uforpligtende møde, hvor du kan høre, hvordan jeg arbejder og kan hjælpe dig med styrke kerneopgaven, den sociale kapital og din ledelsesopgave.

Ring til mig på 23 64 45 eller send en mail, så finder vi en løsning.

Få DialogKortene “Internt Samarbejde” og nyhedsbrevet INSPIRATOR

Lyst til flere redskaber og mere inspiration?

Hvis ja, vil jeg gerne give dig en GAVE, nemlig DialogKortene “Internt Samarbejde”. Dialogkortene gør det nemt og trygt for dig at facilitere en dialog om, hvordan I kan styrke jeres interne samarbejde.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev INSPIRATOR, hvor du får inspiration og redskaber til at arbejde med HR, organisationsudvikling og social kapital.

Tilmelding til nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne have DialogKortene og INSPIRATOR.

Mere inspiration og flere redskaber

Få mere inspiration

 1. Blog: Definition af kerneopgaven 
 2. Blog: Hvad er kerneopgaven? 
 3. LinkedIn artikel: Kerneopgaven – hot or not? 
 4. Forløb for jeres ledergruppe, hvor I sammen sætter fokus på kerneopgaven

Andre gør-det-selv-redskaber

I webshoppen har du mulighed for at købe en lang række redskaber til at styrke dialogen og udviklingen af jeres kerneopgave og sociale kapital.

Herunder finder du oversigt over de mange redskaber.

 DialogKortene 
Internt Samarbejde som gave

Dialogkortene gør det nemt og trygt for dig at facilitere en dialog om, hvordan I kan styrke jeres interne samarbejde.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev INSPIRATOR, hvor du får inspiration og redskaber til at arbejde med HR, organisationsudvikling og social kapital.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores persondatapolitik