Fælles lederudvikling, der adresserer jeres udfordringer
Lederudvikling, der foregår i internt i jeres ledergruppe, kan både forebygge problemer i ledelsen og afdelingerne. Det kan også løse problemer, der allerede er opstået, eller som er under optræk. Måske har I problemer med følgende:
- Samarbejdet og vidensdelingen
- Siloer og manglende udnyttelse af ressourcerne på tværs
- Den psykologiske tryghed og arbejdsmiljøet
- Rekruttering og fastholdelse
- Håndtering af de mange forandringer
- Sammenlægning af afdelinger eller teams
- Udbrændthed, stress eller højt sygefravær
Fokus på lederudviklingen er selvfølgelig lige præcis det, I har brug for at arbejde med i jeres gruppe og organisation.
Hvorfor er fælles lederudvikling en god løsning?
Ledelsesudvikling i jeres ledergruppe kan noget andet end ledersparring til den enkelte leder. For problemer med kulturen, teamsamarbejdet eller kerneopgaven kan sjældent isoleres til én afdeling – eller én leder. Ofte viser problemerne sig flere steder i virksomheden, fordi kultur og mønstre går på tværs. Og selv hvis det kun er den ene afdeling, der er ramt, spreder problemerne sig let, fordi I arbejder sammen og tit er afhængige af hinanden.
Ofte er der rigtig meget at hente i at styrke det fælles ansvar og arbejdet i ledergruppen. Kulturen og den måde, ledergruppen arbejder sammen på, spejler sig nemlig ned i organisationen. Hvis ledergruppen mangler fælles retning, er præget af interne uenigheder eller har udfordringer med den psykologiske tryghed, præger det resultaterne og kulturen i hele organisationen.
Tre gevinster ved fælles lederudvikling
Når I som ledergruppe sætter lederudvikling på den fælles dagsorden, får I tre gevinster. I får
- et fælles ledelsessprog og fælles redskaber
- styrket samarbejdet og den interne sparring i ledergruppen
- styrket resultaterne og samarbejdet i hele organisationen
Opbyg ledelsesfundamentet med lederudvikling
Vil I forbedre ledergruppens samarbejde, styrke ledelseskompetencerne og opbygge et stærkt fælles ledelsesfundament, kan jeg facilitere et forløb efter jeres behov – og dagligdag.
Forløbet tilrettelægges, så I fokuserer der, hvor I har mest brug for at sætte ind, dvs. i forhold til jeres aktuelle udfordringer og dilemmaer. Derfor har jeg ingen standardforløb og taler altid med jer før et ledelsesudviklingsforløb. Heldigvis har jeg stor erfaring at trække på, så jeg ved præcis, hvad jeg skal spørge jer om for at kunne komme med et oplæg til et forløb.
Hvordan ser forløbet ud?
Afhængig af jeres behov kan forløbet indeholde en eller flere af nedenstående elementer
- Workshops, temadage, kurser eller strategidage, hvor I får konkret viden og værktøjer til eksempelvis forandringsledelse, MUS-samtaler eller intern kommunikation
- Train-the-trainer, hvor I afprøver og træner konkrete redskaber, som den enkelte leder efterfølgende bruger i egen afdeling eller team
- Gruppesparring på svære dilemmaer. Det kan være en kommende vanskelig samtale eller konflikter i medarbejdergruppen
- Person- og teamprofil – hvor I hver især får en større indsigt i egne styrker og udfordringer, og hvor vi undersøger, hvad jeres team- og rolleprofil betyder for samarbejdet og leverancerne i ledergruppen
- 1:1 sparring, hvor vi arbejder videre med den enkeltes specifikke udfordringer
- Teamcoaching, hvor I undersøger dynamikken, samarbejdet og roller i ledergruppen og på jeres møder
- Min feedback på jeres mødekultur, interne kommunikation m.v. evt. efter jeg har deltaget som observatør på et ledermøde