Hvem har ikke en lang to-do-liste af arbejdsopgaver? En liste, der indeholder alt det kedelige, man burde gøre? En liste, som også indeholder en masse ting, som gør én glad og tilfreds, men som man ikke har tid til?

Min liste er lang – megalang! Og den er dækket af et tykt lag af dårlig samvittighed. Det er en liste, som tærer på min energi og arbejdsglæde. Måske mest af alt fordi jeg ikke i hverdagen får tid – eller tager tid – til at fordybe mig.

På WorkCamp i Malaga

Jeg har derfor rykket 10 dage ud af arbejdskalenderen for at give mig selv tid til fordybelse og refleksion. Det er tredje gang, jeg er på WorkCamp i et lille hus i Andalusiens bjerge (1 times kørsel fra Malaga), og det er bare så godt.

De første dage brugte jeg på at lukke opgaver, svare på henvendelser, rydde op i mailboksen, lave de kedelige opgaver osv. Jeg fik min hjerne og dårlige samvittighed tømt. Det betyder, at jeg efterfølgende har haft ro til fordybelse: til at reflektere, skrive, læse faglitteratur og lave planer og strategier.

Når opholdet er blevet så intensivt og værdifuldt, skyldes det i høj grad ”rummet”. Her er sol og varme og et fantastisk udsyn over de andalusiske bjerge. Og så er jeg sammen med 5 skønne, kloge kvinder, der lige som jeg selv har egen konsulentvirksomhed. Vi har etableret et sparringsmiljø med tillid, nærvær og forskellighed, som giver masser af læring og udvikling – det er bare så berigende og værdifuldt.

Giv lederne tid til refleksion og inspiration – send dem på WorkCamp

Når jeg coacher ledere i såvel offentlige som private virksomheder, oplever jeg gang på gang ledere, som er pressede, og som savner tid til ro, fordybelse og refleksion. Hvor ville jeg dog ønske, at de også kunne få 10 dage i de andalusiske bjerge.

Men jeg kan også se overskriften i den kulørte presse: ”5 ledere i X-købing Kommune på solferie for skatteborgernes regning”. Hvorfor er det lige, at vi ikke tør at investere i ro, fordybelse og refleksion? Hvorfor er det misundelsen, der vinder? Hvorfor giver vi ikke lederne (og medarbejderne) den nødvendige tid til udvikling? Hvorfor har Brixtoftes rødvins-udskejelser ødelagt tilliden til vores ledere?

I min optik vil en WorkCamp i Malaga (eller et andet sted) være rettidig omhu og en investering, der vil komme big-time retur.  Hvad tænker du?