Gruppeforløb for ledere og chefer i offentlige og private virksomheder
- Er jeres medarbejdere ikke enige om, hvad kerneopgaven er og især, hvordan den skal løses?
- Klager kunderne, medlemmerne eller borgerne over kvaliteten?
- Når I ikke jeres mål?
- Og klager medarbejderne over stort pres, og mistrives de i deres arbejde?
Så hænger det hele sikkert sammen. Får I defineret, hvad kerneopgaven er, og hvordan I løser den, får I også løst de problemer, I har i dag.
Det kan jeg hjælpe jer med, ligesom jeg har hjulpet mange andre arbejdspladser. Herunder Ældre Sagen, ATP, DJØF, SKAT, Ballerup Kommune, Varde Kommune og Holstebro Kommune.
Med afsæt i mine erfaringer som leder og konsulent har jeg nemlig udviklet forløbet ”Ledelse og facilitering af kerneopgaven”, som henvender sig til lederteams, der ønsker at styrke organisationens kerneopgave.
Derfor er kerneopgaven vigtig
Mange organisationer oplever, at kravene og arbejdsopgaverne forandres, og det kan være svært at følge med. Når I én gang har defineret, hvordan I arbejder med kerneopgaven, har I det faste holdepunkt at arbejde efter, og det bliver meget lettere for jer at afgøre præcist, hvordan I fremover skal løse opgaverne.
Definitionen af kerneopgaven er: Den overordnede opgave, der skaber langsigtede forandringer for slutbrugeren eller kunden. Den er pejlemærket, som alle handlinger i organisationen skal understøtte og organisationens ”hvorfor” og motor.
Læg mærke til, at jeg bevidst skriver ”opgave” i ental. Det betyder både, at I stiller skarpt på, hvad der er kernen i jeres opgaveløsning, og at I fremover kun har ét fokus. Det gør det meget nemmere at prioritere, kommunikere og skabe forbedringer.
Kerneopgaven styrkes med gennemtestede og grundige værktøjer
På lederforløbet ”Ledelse og facilitering af kerneopgaven” anvender jeg de bedste af mine egne værktøjer – og lærer jer, hvordan I kan bruge dem på jeres personalemøder, workshops osv. Jeg har udviklet KerneSpillet, Social kapital-DialogKort og en redskabskasse med konkrete redskaber og drejebøger til at facilitere processer omkring kerneopgaven, som bl.a. bruges i Ballerup Kommune. Derudover trækker jeg selvfølgelig på de værktøjer, jeg arbejdede med, da jeg var HR-chef og projektleder i organisationer som Ældre Sagen, SKAT, DJØF og ATP.
Kernespillet, som er et brætspil, udgør en stor del af forløbet, fordi det netop er udviklet til at styrke arbejdet med kerneopgaven, og fordi du nemt kan spille det med dit personale, når I sammen skal arbejde videre med kerneopgaven.