Hvilke opgaver varetager en ekstern HR-chef typisk?


Hvilke opgaver en ekstern HR-chef varetager, afhænger selvfølgelig af virksomhedens behov og ambitionsniveau. For at få det største udbytte og den bedste forankring er det væsentligt, at HR-chefen er knyttet op på det strategiske niveau og HR-chefen vil derfor typisk indgå i chefgruppen i den aftalte periode, eller i forhold til de specifikke, aftalte opgaver.

Eksempler på opgaver:

 • Strategisk sparringspartner for direktør og/eller ledergruppe
 • Driver på/ansvarlig for HR-arbejdet/udviklingen
 • Gennemførsel af organisationsanalyse
 • Bistand i forbindelse med organisationsændringer, forandringsprocesser, outsourcing, fusion mv.
 • Udarbejdelse af HR-strategi og -politikker
 • Udarbejdelse af redskaber og koncepter til fx MUS (MedarbejderUdviklingsSamtale), sygefraværssamtale, feedback eller gode møder
 • Ledersparring i forbindelse med personalemæssige udfordringer fx vanskelige samtaler, sygdom, konflikter, lav performance
 • Afdækning af uddannelsesbehov og udvikling/identifikation af relevante tilbud
 • Gennemførsel af rekruttering fx udarbejdelse af profil, gennemførsel af samtaler evt. med test mv.
 • Gennemførsel af APV og trivelsmålinger, præsentation af resultatet, gennemførsel af workshops, udarbejdelse af handleplaner, opfølgning mv
 • Facilitator i forbindelse med strategiworkshops, teambuilding, projektopstart mv.
 • Planlægning af personalemøder, seminarer mv.
 • Ledercoaching fx omkring ledelsesopgaven, personalemæssige udfordringer, personlig udvikling, stress mv.
 • Coaching af medarbejdere som er stressede, mistrives, ønsker et skub i forhold til performance eller karriere mv.

Brug for støtte til HR?

Synes du det er svært at få enderne til at mødes? At der er mange ting du som direktør eller personaleleder skal forholde dig til? Og er din tid og dine kompetencer begrænsede i forhold til at rekruttere, udvikle og afvikle medarbejderne?

Jeg er tilknyttet en række små og mellemstore virksomheder, som deres eksterne HR-chef og konsulent. Det er virksomheder, som har brug for professionel HR-rådgivning og sparring og som ikke har tid og kompetencer in-house.

Jeg arbejder også for et par internationale virksomheder med HQ i Holland eller England, der har brug for en dansk HR-viden og støtte i forhold til deres danske afdelinger og medarbejdere.

Sådan kan jeg støtte

I nogle virksomheder er jeg tilknyttet ledergruppen og har en væsentlig opgave i forhold til at sikre eksekvering og fremdrift. I andre virksomheder hjælper jeg primært med rekruttering.

Jeg har også stor erfaring med rollen som direktørens fortrolige og executive  coachpersonalelederens sparringspartner eller mentor for nye ledere.

20 års professionel HR-erfaring 

Jeg, Jeanette Hallundbæk har siden 1996 arbejdet med HR i store og små organisationer som fx ATP, TIP Trailer Service, AMU, SKAT, DJØF og Ældre Sagen.

Titlerne har været mange fx HR-chef, HR-partner, Chefkonsulent, kompetenceleder og karrierecoach, men fælles har været udvikling af organisationer og mennesker. Medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource.

En af de resultater jeg er mest stolt af er, at jeg som HR-chef havde en væsenlig andel i Ældre Sagens placering som Danmark 25. bedste arbejdsplads. Andre væsentlige resultater er forhandling af aftale med Dansk Metal, fusion af 120 medarbejder og bedre ledelse i utallige organisationer.

Jeg etablerede i 2013 Hallundbæk Consult ApS med et ønske om at styrke virksomheders arbejde med HR, kultur, organisationsudvikling og social kapital.

Kunderne er Væksthus Hovedstads Regionen, Ballerup Kommune, Fujitsu, Kranendonk, Greve ErhvervsCenter, STP, Undervisningsministeriet, Nordsjællands Hospital,, Varde Kommune og Holstebro Kommune. Læs nogle af mine referencer her.

Lad os tage en snak

Jeg kommer gerne forbi til et uforpligtende møde, hvor du kan høre om mine erfaringer og hvordan jeg kan hjælpe jer videre.

Ring til mig på 23 64 45 eller send en mail, så finder vi en løsning.

Jeg har brugt Jeanette fra Hallundbæk Consult som mentor og til HR-sparring. Jeanettes skarpe fokus på, at HR-indsatserne skal understøtte strategi, vision og kerneopgaven, har haft afgørende betydning for, at vi har udviklet os fra en personaleadministration til at arbejde strategisk og forretningsorienteret med HR.

Samtidig er det meget værdifuldt, at kunne trække på Jeanettes store HR-erfaring og mange værktøjer. Det har sparret masser af tid, og givet mig et kompetenceløft.

Jeanette er en meget kompetent og empatisk sparringspartner, som ydermere er rigtig god til at skabe et rum, hvor alle emner kan vendes fortroligt. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb med Jeanette.

Pernille WettergrenHR-chef, Væksthus Hovedstadsregionen

Vi skal vækste med 50 % de næste 3 år og har derfor brug for støtte til HR, rekruttering og organisations- og ledelsesudvikling. Som vores eksterne HR-chef hjælper Jeanette os sikkert og trygt gennem denne proces.

Anders OureOperation Manager, KPS Rinas (Kranendonk, Holland)

 DialogKortene 
Internt Samarbejde som gave

Dialogkortene gør det nemt og trygt for dig at facilitere en dialog om, hvordan I kan styrke jeres interne samarbejde.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev INSPIRATOR, hvor du får inspiration og redskaber til at arbejde med HR, organisationsudvikling og social kapital.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores persondatapolitik