Ledere har også brug for hjælp til at nå målet

Som leder er det dit ansvar at få bilen op ad bjerget og frem til målet. Også når det er svært, og kompetencerne ikke helt slår til. Og nogle gange er det en rigtig god ide at få hjælp udefra. At få kvalificeret ledelsessparring. Organisationens succes er nemlig afhængig af god ledelse – af dig.

Da en olivenbonde hjalp mig

For nylig kørte jeg i de andalusiske bjerge. Målet var at finde det hus, hvor jeg og mine samarbejdspartnere skulle bo og arbejde den kommende uge. Selvom vi havde været i området før og mente vi kendte vejen, befandt vi os pludselig på vej ned ad en gruset, smal og alt for stejl bjergvej.

En spejder blev sendt ud, men det rigtige hus var ikke i sigte. Vi var kørt forkert. Så jeg fik vendt bilen på den stejle vej og forsøgte at køre op. Men hjulene snurrede rundt i gruset, og motoren var ikke kraftig nok – bilen gik i stå. Og selv om jeg havde trukket håndbremsen, gled bilen nedad, men stoppede dog før, vi raslede ud over kanten.

Hjertet bankede, der stank af overophedede bremseklodser, og det var ved at blive mørkt. Jeg var kommet ud på en vej, hvor mit udstyr og mine kompetencer ikke slog til.

Heldigvis dukkede der en rolig spansk olivenbonde op, som gerne ville hjælpe. Han satte sig ind på førersædet, lod bilen rulle lidt tilbage og fik bilen sikkert op ad det stejleste stykke på bjergvejen. Jeg kunne derefter sætte mig ind på førersædet igen, og da bremserne var kølet lidt ned, fortsætte frem til målet.

Hvor var jeg dog heldig at møde en mand, der var vant til at køre på de stejle bjergveje, og som kunne indtage førersædet i en kort periode.

Ledelse handler også om at bede om sparring og støtte

Denne oplevelse spejler de udfordringer, som mange ledere står i, når de beder mig – som ledelseskonsulent – om bistand. De er kørt fast eller ud ad en sidevej, målet er forsvundet af sigte, eller kompetencerne er utilstrækkelige. Resultaterne og effektiviteten bliver dårligere, og frustrationen og konflikterne vokser i medarbejdergruppen.

Hvad gør du, når du er kørt fast eller kommet på afveje? Hvem bruger du som sparringspartner, når forandringerne er svære, frustrationerne står i kø, og kompetencerne kommer til kort?

Mit bedste råd til dig er at få en kompetent sparringspartner – én, der kan støtte dig i din læring og refleksion og til at komme tilbage i førersædet.

Nysgerrig på hvad ledersparring kan give dig?

Hvis du har lyst til at undersøge, om jeg er den rigtige ledermentor og -sparringspartner for dig, vil jeg foreslå, at vi tager et uforpligtende møde, hvor du fortæller lidt om dine udfordringer og hvor jeg fortæller lidt om mine erfaringer. Du kan booke et møde i min kalender ved at klikke her.

Du kan også tage et kig her og læse mere om hvordan jeg kan hjælpe dig videre.